Olympiamitalisti Kaarlo Maaninka 400 m haastejuoksuun Jukka Stoltin kanssa

Kaarlo Maaningan kuvasi Kauhajoella Terttu Häkkilä.
Kuvassa Kaarlo Maaninka kotinsa terassilla Kauhajoella.

Olympiamitalisti ja kestävyysjuoksija Kaarlo Maaninka on hyväksynyt ”juoksentelijaksi” itseään kutsuvan aivo/selkäydinvammoista itseään kuntouttaneen Jukka Stoltin haasteen 400 m ratajuoksuun. Tavoitteena on juosta uusi M65-sarjan SM kesällä 2020 myöhemmin julkaistavassa yleisurheilukilpailussa.

Kaarlo Maaningan lahjakkuus juoksijana kävi selväksi jo varhain lapsuudessa. 23-lapsisessa kahden lesken perustamassa Posiolaisessa perheessä lapset osallistuivat ahkerasti talon töihin. Koulun kentällä urheiltiin paljon ja hiihtäminen oli suosittua. Urheilukilpailuihin Posiolta lähdettiin osallistujista täyttyvillä linja-autoilla. Kaarlolle menestystä alkoi tulla heti juniorivuosina. Tosin joskus poika oli kesän töistä niin jumissa ja uupunut, ettei parhaisiin mahdollisiin tuloksiin päästy.

Kaarlo ansioluettelossa ovat hopeamitali 10.000 m ja pronssimitali 5000 m juoksuissa Moskovan olympialaisissa 1980. Kaarlo Maaningan mitalijuoksuista Moskovan olympialaisissa tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Tämän kunniaksi Kaarlon seura Kauhajoen Karhu järjestää juhlakisan, jossa myös suomalaisia pitkien matkojen olympiajuoksijoita nähdään kisaamassa keskenään.

Kaarlo kilpailee edelleen osallistumalla joka vuosi kansainvälisiin senioreiden yleisurheilukilpailuihin. Vuonna 2019 European Masters Athletics Championships -kisa pidettiin Italiassa Venetsiassa. Siellä Kaarlo sijoittui M65-sarjassa 5000 metrin juoksussa kahdeksanneksi ajalla 20:47:41. Eli hyvässä kunnossa tämä nyt virallisen eläkeiän saavuttanut mies on!

Menestyksen ja hyvän juoksukunnon on taannut kova työ, oikea harjoittelu, hyvä valmentaja, palautuminen sekä itsensä kuuntelu ja tunteminen”. Kaarlon Maaningan edelleen yrittäjänä jatkuvaan työhön metsäalalla on sisältynyt paljon liikkumista maastossa, mikä on osaltaan tarjonnut mahdollisuuden hyvän peruskunnon ylläpitämiseen.

Tänä päivänä Kaarlo sanoo käyvänsä ”vähän lenkillä” eli juoksevansa 20-60 km viikossa! Kaarlo on yllättäen myös innokas vesijuoksija, mitä hän pitää erinomaisena harjoittelumuotona. Uimahallikäynnin yhteydessä on mahdollisuus myös kuntosaliharjoitteluun.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kaarlo-Maaninka_Kauhajoki-683x1024.jpg

Haasteen myötä Kaarlo Maaninka saa juoksuharrastukseensa uuden vaihteen päälle. Vaikka askel on kevyt ja kunto hyvä, vaatii 400 m ratajuoksu toisenlaisia ominaisuuksia esim. voimaa, nopeutta ja kestävyyttä.

Seuraamme Kaarlo Maaningan harjoittelua kohti haastejuoksua täällä minuuttiveto.fi -sivuilla ja Facebookissa Suuntana100 ry:n sivuilla.

Linkit:

Kaarlo Maaningan Suuntana100 Onnistumistarina

Kauhajoen Karhu
Avaa julkaisu paneeli

  • Asiakirja
  • Lohko

KuvaTee näkyvä kannanotto, lisää kuva.

Tyylit

Kuva-asetukset

Alt-teksti

Kuvaile tämän kuvan tarkoitus(avaa uuden välilehden)Jätä tyhjäksi, jos kyseessä on vain kuvituskuva.Kuvan kokoPienoiskuvaKeskikokoinenIsoTäysikokoinen

Kuvan kokoLeveysKorkeus25%50%75%100%Nollaa

Edistyneet ominaisuudet

Siirry valittuun lohkoon