Kampanjan toimintaperiaatteet

MinuuttiVeto Haastekampanjan virallisena organisaationa toimii Suuntana100 ry vapaita vuosia viettävien hyvinvointiyhteisö.

Kampanjan käynnistäjinä ovat toimineet Suuntana100 Onnistujinakin noteeratut olympiamitalisti Kaarlo Maaninka ja aivo/selkäydinvammainen ”juoksentelijaksi” itseään kutsuva Jukka Stolt, jotka ovat haastaneet toisensa 400 m ratajuoksuun tavoitteena M65-sarjan SM.

Osallistumismaksuista kertyneitä varoja käytetään Suuntana100 ry:n junioriurheilua, senioriurheilun ja senioriliikuntaa edistävään toimintaan yhdessä kumppaneiden kanssa. Juniori- ja senioriurheilun tueksi saadut varat ohjaaaan eteenpäin yhteistyökumppaneiksi hyväksytyille urheiluseuroille. Senioriliikunnan tuki ohjataan Suuntana100 ry:n kautta ikäihmisten liikuntaharrastusten tukemiseen hyväksyttyjen kumppaniyritysten kautta. Osa varoista käytetään MinuuttiVeto Haastekampanjan toteuttamisesta syntyneisiin kustannuksiin, esim. nettimarkkinointi, web-kulut, pankkikulut. Kaikki työ tehdään vapaaehtoistyönä ilman palkkaa Suuntana100 ry:n välittämisen ja kannustamisen arvoja kunnioittaen.

Kampanjaan osallistut maksamalla osallistumismaksuna itse määrittelemäsi summan Suuntana100 ry:n tilille tai luottokortilla suoraan tästä.

FI43 1032 3000 5515 19

käyttämällä yhtä seuraavista viitenumeroista, joilla kerrot mitä toimintaa haluat edistää

202015 (Nuorisourheilu), 202044 (Senioriurheilu), 202060 (Senioriliikunta)

Merkitse viestikenttään nimesi .

Itse haasteen voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen info@minuuttiveto.fi tai minuuttiveto.fi -sivuilta löytyvällä haastelomakkeella.

Haasteisiin osallistuminen ja itsensä haastaminen normaalitoimia vaativampiin ja harjoittelua vaativiin suorituksiin edistää terveyttä, hyvinvointia ja sosiaalisia suhteita.

Nuorisourheilulla on pitkäaikaisvaikutuksia ikäihmisten toimintakyvyn ja terveyden ylläpitoon. Tukea tarvitaan myös uusien menestyvien edustusurheilijoiden kasvattamiseen.

Senioriurheilu ja senioriliikunta tuovat iloa ja mielekkyyttä vapaisiin vuosiin. Mitä paremmassa kunnossa eläkeikäiset ovat sitä paremmin he voivat osallistua aktiivisina toimijoina yhteiskuntaan työelämässä, yrittäjinä, vapaaehtoistyössä, omaishoitajina, kuluttajina, kulttuuriharrastajina jne. ja sitä enemmän yhteiskunnan varoja säästyy lääke-, hoito- ja hoivakuluissa.

MinuuttiVeto Haastekampanja kestää vuoden 2020 loppuun ja sitä voidaan jatkaa, jos innostusta haasteiden tekemiseen löytyy.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin
Toimintakyvystämme välittäen ja itseämme haastaen
Suuntana100 ry