Jukka Stolt MinuuttiVeto Kampanjan käynnistäjänä

Jukka Stolt on aivo/selkäydinvammainen eturauhassyövästä itsensä maratonjuoksuille kuntouttanut ”kylähullu”, joka haluaa haastaa itseään uskomattomiin suorituksiin mottonaan ”kaikki on mahdollista”.

”Juoksentelijaksi” itseään kutsuva Jukka Stolt on haastanut juoksun olympiamitalistimme Kaarlo Maaningan 400 m ratajuoksuun tavoitteena uusi M65-sarjan SM. Haastejuoksu toteutetaan 18.7. Kauhajoella Karhu Junior Games-kilpailun yhteydessä, missä juostaan myös Kaarlo Maaningan olympiamitalien 40-vuotismuistojuoksu.

Jukka haluaa myös tehdä hyvää. Nyt on tarkoitus tehdä tekoja juniori/senioriurheilun ja senioriliikunnan edistämiseksi.

Tempauksillaan Jukka Stolt on onnistunut keräämään varoja hyväntekeväisyyteen. Jukan tempaukset ovat saaneet kiitettävästi mediahuomiota. Jukka on toiminut aktiivisesti myös Aivovammaliiton aivovammatietoisuuden edistämistyössä.

Näistä merkityksellisin on Hämeenlinnan Saaristen koulu, jolle saatiin SuuntanaElämä -kampanjalla yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa ja kumppanien ja kaupungin mukaan tulolla toteutettua upea koulun erityislasten tarpeisiin toimiva piha-alue sekä lasten oppimista ja lasten ja opettajien rentoutumista tukeva aistihuone. Kampanjan päätempaus oli Jukan osallistuminen puolimaratonille niin, että hän työnsi kärryissä koulun erityislapsia koko matkan ja onnistui juoksemaan matkan alle asettamansa kolmen tunnin tavoiteajan aikaan 2:53.34!

Vuonna 2018 toteutettu Seinähullut Seinällä -kampanja kulminoitui kahden aivovammaisen Jukka Stoltin ja Sami Ylämurron osallistumiseen Parolan Military Runiin.

Nyt Jukan huomion on saanut nuorisourheilu, jonka hän katsoo tarvitsevan tukitoimia, jotta turvattaisiin Suomen urheilumenestys kansainvälisissä kisoissa tulevaisuudessakin. Samalla asialla haluaa olla Jukan MinuuttiVeto Haasteen vastaanottanut olympiaurheilijamme ja edelleen aikuisurheilukisoissa menestyvä Kauhajoen Karhua edustava Kaarlo Maaninka.

Suuntana100 ry on ollut Jukka Stoltin kumppani Saaristen koulukampanjasta alkaen ja toimii nyt MinuuttiVeto Haastekampanjan virallisena organisaationa.

Suuntana100 ry:n mukaan tulon myötä kampanjaan valikoitui myös senioriliikunnan edistäminen erikoisalueena aikuisurheilu, jossa kilpailee menestyksellisesti jopa yli 90-vuotiaita suomalaisia.

Tarkoitus on saada lisää ihmisiä aikuisurheilun piiriin haastamaan itseään Jukka Stoltin motolla ”kaikki on mahdollista”. Suuntana100 ry kirjoittaa ja julkaisee blogikirjoituksia aikuisurheilusta ja Suuntana100 Onnistumistarinoita esimerkillisistä aikuisurheilijoista. MinuuttiVeto Haastekampanjalla kannustetaan myös vapaita vuosia viettäviä haastamaan itseään uusiin hyvinvointia ja terveyttä edistäviin suorituksiin. Näistä esimerkkinä toiminnanjohtaja Terttu Häkkilän uintihaaste.

Jukka Stolt oli ennen vammautumistaan menestynyt ja ennakkoluuloton yrittäjä. Yrittäjätausta antaa Jukalle kykyä ja näkemystä hankkeiden toteuttamiseen, taloudellisen menestyksen varmistamiseen, verkostoitumiseen ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Jukka Stoltin Suuntana100 Onnistumistarinanakin julkaistu uskomaton tahtoon ja älyyn perustuva itsensä kuntouttaminen liikenneonnettomuudesta saadusta jo toivottomaksi arvioidusta aivo- ja selkäydinvammasta toimii kannustuksena ja rohkaisuna meille kaikille.

Haastetaan mekin itseämme edes vähän normaalia kovempiin suorituksiin ja osallistutaan mukaan Jukka Stoltin yhdessä Kaarlo Maaningan kanssa käynnistämään MinuuttiVeto Haastekampanjaan.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin
Toimintakyvystämme välittäen ja itseämme haastaen

Jutun kirjoitti Suuntana100 ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä.

Linkkejä:

http://suuntana100.fi

suuntanaelama.com

Jukka Stolt harjoittelee puolimaratonille yhdessä Saaristen koulun erityislasten kanssa

Military Run -tempaus

Video Military Runista

Jukka Stolt ja Sami Ylämurto Ylen haastattelussa Military Runilla 2018

https://areena.yle.fi/1-4468111?autoplay=true

Jukka Stolt ja Sami Ylämurto Ylessä

https://yle.fi/uutiset/3-10224997

Jukka Stolt juoksee 100 m ystävänsä muistolle aikaan 19:82

Video Jukka Stoltin 100 m juoksusta

Jukka Stolt on mukanan Aivovammaliiton aivovammatietoisuuden edistämistyössä