Kaarlo Maaningan MinuuttiVeto haaste – Tavoite juosta kesällä 2020 400 m ratajuoksun M65-sarjan SM

Olympiamitalisti ja kestävyysjuoksija Kaarlo Maaninka on haastanut itsensä Jukka Stoltin aloitteesta 400 m ratajuoksuun tavoitteena juosta kesällä 2020 uusi M65-sarjan SM.

Pitkiä matkoja juoksevalle Kaarlolle ratajuoksu on uusi haaste, jota varten hän ryhtynyt ahkerasti harjoittelemaan erityisesti ratajuoksussa tarvittavia ominaisuuksia.

Perusharjoitteluna Kaarlo kertoo käyneensä ”vähän lenkillä” eli juoksevansa 20-60 km viikossa! Kaarlo on yllättäen myös innokas vesijuoksija, mitä hän pitää erinomaisena harjoittelumuotona. Uimahallikäynnin yhteydessä on mahdollisuus myös kuntosaliharjoitteluun.

Kaarlo on jatkanut myös kilpailemistaan osallistumalla joka vuosi kansainvälisiin senioreiden yleisurheilukilpailuihin. Vuonna 2019 European Masters Athletics Championships -kisa pidettiin Italiassa Venetsiassa. Siellä Kaarlo sijoittui M65-sarjassa 5000 metrin juoksussa kahdeksanneksi ajalla 20:47:41. Eli hyvässä kunnossa tämä nyt virallisen eläkeiän saavuttanut mies on!

Menestyksen ja hyvän juoksukunnon on taannut ”kova työ, oikea harjoittelu, hyvä valmentaja, palautuminen sekä itsensä kuuntelu ja tunteminen”. Kaarlon Maaningan edelleen yrittäjänä jatkuvaan työhön metsäalalla on sisältynyt paljon liikkumista maastossa, mikä on osaltaan tarjonnut mahdollisuuden hyvän peruskunnon ylläpitämiseen.

Kaarlo Maaningan mitalijuoksuista Moskovan olympialaisissa tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Tämän kunniaksi Kaarlon seura Kauhajoen Karhu järjestää 18.7.2020 juhlakisan, jossa nähdään myös muita suomalaisia pitkien matkojen olympiajuoksijoita kisaamassa keskenään.

Kaarlon Maaningan haastematkaa kohti kesän haastejuoksua voi seurata näillä Minuuttiveto.fi -sivuilla.

Kaarlon haastesumma on 150 euroa, joka ohjataan Suuntana100 ry:n juniori/senioriurheilua ja senioriliikuntaa edistävän toimintaan yhdessä kumppaneiden kanssa.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin
Toimintakyvystämme välittäen ja itseämme haastaen

Suuntana100 ry vapaita vuosia viettävien netti- ja somepohjainen hyvinvointiyhteisö
MinuuttiVeto Kampanjan virallinen organisaatio

suuntana100.fi